liiku ja uhreile,
sauno ja ui

Liikuntapaikat ja urheiluharrastusmahdollisuudet

Kuva: Marko Vihriä

Urheile


Raumalla voit harrastaa vesiurheilua monipuolisesti, purjehdusta, melontaa, SUP-lautailua, kaapeliradalla vesilautailua ja erilaisia uintilajeja. Ratstastusta, golfia ja motocrossia. Pesis, jalkapallo, sähly sekä jääkiekko ja taitoluistelu ovat kaupungin suosituimmat lajit. Raumalla on runsaasti lenkkeilyyn ja retkeilyyn tarkoitettuja hoidettuja reittejä, sekä talviaikaan hyviä hiihtolatuja. Raumalla voi harrastaa niin kamppailu ja taistelulajeja, kuin tanssia ja voimisteluakin.

Ratsastus

Kuntosalit

Kaupungin kokoon nähden runsas kuntosalitarjonta, palvelee sekä ryhmäliikunnasta innostuineita, crossfit -urheilijoita ja voimalajien harjoittajia.

LiikuntatapahtumiaSauno ja ui


Yleiset saunat, maauimala, uimarannat ja uimahalli

Rauman maauimala on avoinna koko kesäkauden, sen vesi on lämmitetty 36 -asteiseksi ja sen allassyvyydet ovat lapsiystävälliset. Kaupungilla on seitsemän rantasaunaa, joissa on yleisövuoroja kesäkuun alusta elokuun loppuun. Lisäksi rantasaunat ovat vuokrattavissa. Kaupungissa on neljä isoa uimarantaa, joista suosituin on Otanlahden ranta. Otanlahden rannalla on vesiurheiluvälinevuokraamo, ravintoloita, minigolf- sekä frisbeegolfrata ja useita urheilukenttiä.

Vuokrasaunat

Otanlahden alueella sijaitsevat Poroholman lomakeskuksen saunat ja purjelaivasauna, Merskan saunat ja Merijakamon sauna, sekä saunalautta. Suuria saunatiloja n. 20 henkilölle, löytyy meren rannalta Aarnkarista ja Helmirannasta sekä meren ääreltä Villa Tallbosta. Saaristossa saunoa voit Nurmeksen saarella, Kuuskajaskarissa ja Kylmäpihlajan majakkasaarella.